Consultanță tranzacții financiare

Tranzacțiile au loc astăzi într-o lume dinamică, astfel că deciziile pentru strategia de afaceri, de achiziții, planurile pentru valorificarea de active, pentru strângerea fondurilor sau nevoia de restructurare trebuie să fie luate prin prisma întregii afaceri, a sectorului de activitate. 

Noi combinăm cunoștințele temeinice cu analiza orientărilor globale și experiența locală pentru a vă ajuta la planificarea și implementarea schimbărilor strategice și la creșterea semnificativa a valorii portofoliului.


Oferim consultanță pentru:

  • Achiziționarea unei afaceri

  • Vânzarea unei afaceri

  • Optimizarea parteneriatului

  • Finanțarea unei afaceri

  • Ajustarea cifrei de afaceri


Achiziționarea unei afaceri

Achiziționarea unei afaceri este o modalitate atractivă de a deveni antrepenor. O dată cu afacerea, nu cumpărați doar activele fizice ci și brand-ul și clienții, dar trebuie să luați în calcul mai mulți factori: veniturile viitoare anticipate, independența activelor, profitabilitatea, situația generală (motivele pentru care este vândută afacerea, potențialul de creștere al cifrei de afaceri, datorii, clienți), marketing/vânzări (cota de piață a companiei, număr constant de clienți, principali competitori), produse/servicii (deține exclusivitate pentru anumite produse, deține brevete, deține echipamentele necesare desfășurării activității?), resurse umane (număr de angajați, valoarea salariilor oferite angajaților, beneficii oferite angajaților, vechime, angajați cheie).

Pentru toate acestea, echipa noastră de consultați vă oferă raspunsurile bazate pe cercetare, documentare, studiu de caz, statistici.


Vânzarea unei afaceri

Indiferent de motivul pentru care ați decis să vindeți afacerea pe care o aveți, consultanții noștri vă pot ajuta pe tot parcursul procesului de vânzare prin pregătirea materialelor de prezentare, găsirea potențialilor investitori, coordonarea discuțiilor clarificare între părți, due diligence, închiderea tranzacției.


Optimizarea parteneriatului

Una dintre cele mai importante condiții ale unui parteneriat autentic și profitabil este bazată pe încredere și respect reciproc. Un parteneriat strategic este esențial dezvoltării propice a afacerii tale și poate fi exact soluția de care ai nevoie.


Finanțarea unei afaceri

Fie că sunteți la etapa inițierii unei afaceri, fie că vă aflați la etapa când doriți să vă extindeți afacerea deja existentă, aveți nevoie de finanțare. Înainte de a apela la una dintre variantele de finanțare, consultanții noștri calculează toate riscurile la care sunteți expuși. În primiul rând, analizăm situația financiară reală, suma de care aveți nevoie, stadiul de dezvoltare al afacerii, cât de promițător este planul de afaceri.

Sursele de finanțare pot apărea sub diverse forme, fiecare prezentând atât avantaje cât și dezavantaje.

Posibilități de finanțare: fonduri proprii sau împrumuturi de la persoane apropiate, creditul bancar, emiterea de acțiuni și obligațiuni, programe speciale de finanțare.

Ajustarea cifrei de afaceri

Sunt anumite situații care impun ajustarea cifrei de afaceri nete. Consultanții financiari pot ajuta firmele în condițiile Ordinului 1802/2014 punctul 429 care prevede că aceste modificări se pot face dacă:

* Impozitul se determină în funcţie de nivelul cifrei de afaceri

* Impozitul se datorează ca urmare a vânzării unui produs sau a unui serviciu;

* Impozitul se colectează în numele autorităţilor, în legătură cu vânzarea unui produs sau a unui serviciu

Potrivit aceluiași punct 429 contul de profit şi pierdere cuprinde:

* Cifra de afaceri netă

* Veniturile şi cheltuielile exerciţiului, grupate după natura lor, precum şi

* Rezultatul exerciţiului (profit sau pierdere)


NOI TE AJUTĂM SĂ GĂSEȘTI O SOLUȚIE PENTRU NEVOILE TALE.

Dorim să fim prima opțiune a partenerilor de afaceri, să le aducem cele mai bune soluții și să ne dezvoltăm împreună.

Completează formularul și contactează-ne!
Sunt de acord cu Termeni și condițiile (Prelucrarea datelor personale)